Αθηνα - Μυκηνες - Ναύπλιο

Συνολικός Χρόνος ταξιδίου 8-9 ώρες

Κατά τη δεύτερη χιλιετηρίδα προ Χριστού, οι Μυκήνες ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού, αποτελώντας ένα ισχυρό στρατιωτικό φρούριο που δέσποζε στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ελλάδας.
 
Η περίοδος της ελληνικής ιστορίας μεταξύ 1600 π.Χ. έως περίπου το 1100 π.Χ. ονομάζεται «μυκηναϊκή», αναφερόμενη στις Μυκήνες.
Στο απόγειο της δόξας τους, το 1350 π.Χ., το κάστρο και η κάτω πόλη είχαν 30.000 κατοίκους και ήταν έκτασης 32 εκταρίων.
 
Μετά το μεσημεριανό γεύμα, κατευθυνόμαστε από το Άργος και μετά στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας με το βενετσιάνικο φρούριο του Παλαμηδίου και το οχυρωμένο νησί του Μπούρτζι, μία από τις ωραιότερες πόλεις της περιοχής της Αργολίδας στην ανατολική Πελοπόννησο, από τις πιο ρομαντικές πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
 

 
Το Κάστρο Παλαμήδι βρίσκεται με υπερηφάνεια 216μ. Προκειμένου να φτάσετε σε αυτό, πρέπει να ανεβείτε σε όλα τα 999 σκαλοπάτια του σκαλισμένα στο βράχο.
Μην ανησυχείτε όμως: η θέα από την κορυφή θα σας αποζημιώσει !
 
Η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα που χτίστηκε στην κορυφή του Κάστρου από τους Βενετούς κατακτητές προσφέρει αναμφισβήτητα εκπληκτική θέα στον Αργολικό κόλπο τη μυκηναϊκή πεδιάδα, και το φρουριο Μπουρτζι.
 
 
 
Το νησάκι του Μπούρτζι, που βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του κόλπου του Ναυπλίου, ενισχύθηκε από τους πρώτους Βενετούς άρχοντες της Αργολίδας (1389-1540). Το φρούριο χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα και γλύπτη Antonio Gambello. Το 1715 το κάστρο έπεσε στους Οθωμανούς Τούρκους και από τότε και το φρούριο και το νησάκι ήταν γνωστά με το τουρκικό όνομα Bourtzi, που σημαίνει πύργος.
 

Αφού τελειώσετε αυτή η 9ωρη εκδρομή, θα σας οδηγήσουμε πίσω στην Αθήνα.
 
Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε την υπέροχη ιδιωτική μας περιοδεία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, για τις  Μυκήνες. Πρόκειται για ένα μυστηριώδες μέρος όπου κάποτε υπήρχε μια κατάρα - βασανίζοντας μια βασιλική οικογένεια με ένα σκληρό πεπρωμένο.
Αυτό το συναρπαστικό μέρος σας επιτρέπει να περπατήσετε στη διάσημη Πύλη του Λιονταριού, να δείτε τον Τάφο του Βασιλιά Αγαμέμνονα και να γίνετε μέρος της ιστορίας.
Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το δράμα που έγινε κάποτε εδώ. Ο μύθος και η ιστορία διασυνδέονται, αφήνοντας μόνο τα ερείπια ως μνήμη.
Οι Μυκήνες ήταν κάποτε ένα πανίσχυρο βασίλειο της Αρχαίας Ελλάδας και ο άρχοντάς του, ο Αγαμέμνων, θεωρήθηκε ο μεγαλύτερος από όλους τους ηγέτες.
 
Όταν η Ελένη, η πανέμορφη σύζυγος του αδερφού του βασιλιά Μενελάου, απήχθη από τον Τρωικό πρίγκιπα Πάρη, η ιστορία της Ελλάδας αναπόφευκτα εμελε για να έρθει σε μία από τις πιο διάσημες της φάσεις: ο Τρωικός πόλεμος.
 
Κατά τη δεύτερη χιλιετηρίδα προ Χριστού, οι Μυκήνες ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού, αποτελώντας ένα ισχυρό στρατιωτικό φρούριο που δέσποζε στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ελλάδας. Η περίοδος της ελληνικής ιστορίας μεταξύ 1600 π.Χ. έως περίπου το 1100 π.Χ. ονομάζεται «μυκηναϊκή», αναφερόμενη στις Μυκήνες. Στο απόγειο της δόξας τους, το 1350 π.Χ., το κάστρο και η κάτω πόλη είχαν 30.000 κατοίκους και ήταν έκτασης 32 εκταρίων
 

Το Ναύπλιο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους μεταξύ 1823 και 1834.
Σύμφωνα με τη μυθολογία η πόλη ιδρύθηκε από τον Ναύπλιο, τον γιο του θεού Ποσειδώνα και την κόρη του Δαναού.
Η ιστορία της πόλης έρχεται πίσω στην προϊστορική εποχή, όταν οι στρατιώτες από εδώ συμμετείχαν στην Αργοναυτική αποστολή και τον Τρωικό πόλεμο.
 
Αρχαία τείχη, μεσαιωνικά κάστρα, μνημεία και αγάλματα, οθωμανικές βρύσες και βενετσιάνικα ή νεοκλασικά κτίρια μαγεύουν τον επισκέπτη με τη μοναδική αρχιτεκτονική και την ομορφιά τους.
 
 

EL
EN EL