Αθηνα - Δελφοι

Συνολικός Χρόνος ταξιδίου 12 ώρες

Στις 8:00 π.μ. θα ξεκινήσουμε την υπέροχη ιδιωτική περιήγησή σας, προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, κατά μήκος της εθνικής οδού προς Παρνασσό.


Θα έχετε μια σύντομη στάση κάθε φορά που χρειάζεται και σε σημεία με πανοραμική θέα για φωτογράφηση. Θα επισκεφθούμε επίσης το περίφημο αρχαιολογικό χώρο της πηγής Κασταλιά.
Μετά από περίπου 2,5 ώρες, θα φτάσετε στους Δελφούς.

Ο Δελφoί είναι ένα διάσημο αρχαίο ιερό που διετέλεσε ως έδρα του μαντείου που είχε συμβουλευτεί για σημαντικές αποφάσεις σε όλος τον αρχαίος κλασικός κόσμος. Αναγνωρίζεται από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που είχε μια φαινομενική επιρροή στον αρχαίο κόσμο, όπως αποδεικνύεται από τα πλούσια μνημεία που χτίστηκαν εκεί από τις περισσότερες από τις σημαντικές αρχαίες ελληνικές πόλεις-κράτη, αποδεικνύοντας τη θεμελιώδη ελληνική τους ενότητα.
 
Στο δρόμο πίσω μπορείτε να πάρετε μια στάση για δείπνο για να δοκιμάσετε παραδοσιακά φαγητά στο γραφικό ορεινό χωριό της Αράχωβας.

Τα πρώτα ευρήματα στην περιοχή των Δελφών χρονολογούνται στη Νεολιθική περίοδο (4000 π.Χ.). Το ιερό των Δελφών, τοποθετημένο μέσα σε ένα πιο εντυπωσιακό τοπίο, ήταν για πολλούς αιώνες το πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο και το σύμβολο της ενότητας για τον ελληνικό κόσμο. Τον 6ο αιώνα π.Χ., αύξησε την επικράτειά του και την πολιτική και θρησκευτική του επιρροή σε ολόκληρη την Ελλάδα και αναδιοργάνωσε τους Πυθικούς Αγώνες, τους δεύτερους πιο σημαντικούς αγώνες στην Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

EL
EN EL