Αθηνα - Αρχαια Κορινθος

Συνολικός Χρόνος ταξιδίου 8-9 ώρες

Μετά από μια σύντομη στάση για φωτογραφίες , συνεχίζουμε  δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο ανάμεσα σε εκτάσεις με  πορτοκαλιές  λεμονιές και φτάνουμε στην Αρχαία Κόρινθο και το μοναδικό μουσείο, τον Ναό του Απόλλωνα, τον θεό των Ωραλίων και του Ήλιου, το Βημα (μια ανυψωμένη πλατφόρμα) από όπου Ο Παύλος κήρυξε στους Κορινθίους το 52 μ.Χ.
Θα συνεχίσουμε να επισκεφτούμε την Ακροκόρινθο "Άνω Κορίνθος". Η Ακρόπολη της Αρχαίας Κορίνθου είναι ένα μονολιθικός βράχος που επιβλέπει την αρχαία πόλη της Κορίνθου.

Μετά από μια διαδρομή 90 χλμ. Κατά μήκος της εθνικής οδού θα φτάσουμε στο γνωστό Ισθμο της Κορίνθου που συνδέει τον Κόλπο της Κορίνθου με το Αιγαίο Πέλαγος. Διασχίζει τον στενό Ισθμό της Κορίνθου και χωρίζει την Πελοποννησιακή χερσόνησο από την ηπειρωτική Ελλάδα, καθιστώντας έτσι την πελοπονησο νησί. Το μήκος της είναι 6,3 χιλιόμετρα και χτίστηκε μεταξύ 1881 και 1893.

Ο Ισθμός της Κορίνθου ήταν μια ιδέα και όνειρο που χρονολογείται πρίν από  2000 χρόνια. Η λωρίδα της γης που
χωρίζει την Πελοπόννησο και την ηπειρωτική Ελλάδα ονομάζεται Ισθμός. Το στενότερο σημείο είναι
μόνο 6 χιλιόμετρα πλάτος.

Τρεις τοίχοι κυκλωμάτων σχημάτιζαν την  άμυνα του λόφου. Η υψηλότερη κορυφή στην τοποθεσία ήταν το σπίτι του Ναού της Αφροδίτης που μετατράπηκε σε εκκλησία και στη συνέχεια έγινε τζαμί. Επί του παρόντος, ο Ακροκόρινθος είναι ένα από τα σημαντικότερα μεσαιωνικά κάστρα στην Ελλάδα.
EL
EN EL