Αθηνα - Αρχαια Κορινθος - Μυκηνες

Συνολικός Χρόνος ταξιδίου 8-9 ώρες

Μετά από μια σύντομη στάση για φωτογραφίες , συνεχίζουμε  δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο ανάμεσα σε εκτάσεις με  πορτοκαλιές  λεμονιές και φτάνουμε στην Αρχαία Κόρινθο και το μοναδικό μουσείο, τον Ναό του Απόλλωνα, τον θεό των Ωραλίων και του Ήλιου, το Βημα (μια ανυψωμένη πλατφόρμα) από όπου Ο Παύλος κήρυξε στους Κορινθίους το 52 μ.Χ.
Θα συνεχίσουμε να επισκεφτούμε την Ακροκόρινθο "Άνω Κορίνθος". Η Ακρόπολη της Αρχαίας Κορίνθου είναι ένα μονολιθικός βράχος που επιβλέπει την αρχαία πόλη της Κορίνθου.
 

Πρόκειται για ένα μυστηριώδες μέρος όπου κάποτε υπήρχε μια κατάρα - βασανίζοντας μια βασιλική οικογένεια με ένα σκληρό πεπρωμένο.
Αυτό το συναρπαστικό μέρος σας επιτρέπει να περπατήσετε στη διάσημη Πύλη του Λιονταριού, να δείτε τον Τάφο του Βασιλιά Αγαμέμνονα και να γίνετε μέρος της ιστορίας.
Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το δράμα που έγινε κάποτε εδώ. Ο μύθος και η ιστορία διασυνδέονται, αφήνοντας μόνο τα ερείπια ως μνήμη.
 
 
 
Οι Μυκήνες ήταν κάποτε ένα πανίσχυρο βασίλειο της Αρχαίας Ελλάδας και ο άρχοντάς του, ο Αγαμέμνων, θεωρήθηκε ο μεγαλύτερος από όλους τους ηγέτες.
 
Όταν η Ελένη, η πανέμορφη σύζυγος του αδερφού του βασιλιά Μενελάου, απήχθη από τον Τρωικό πρίγκιπα Πάρη, η ιστορία της Ελλάδας αναπόφευκτα εμελε για να έρθει σε μία από τις πιο διάσημες της φάσεις: ο Τρωικός πόλεμος.
 
 
 
 

Μετά από μια διαδρομή 90 χλμ. Κατά μήκος της εθνικής οδού θα φτάσουμε στο γνωστό Ισθμο της Κορίνθου που συνδέει τον Κόλπο της Κορίνθου με το Αιγαίο Πέλαγος. Διασχίζει τον στενό Ισθμό της Κορίνθου και χωρίζει την Πελοποννησιακή χερσόνησο από την ηπειρωτική Ελλάδα, καθιστώντας έτσι την πελοπονησο νησί. Το μήκος της είναι 6,3 χιλιόμετρα και χτίστηκε μεταξύ 1881 και 1893.

Ο Ισθμός της Κορίνθου ήταν μια ιδέα και όνειρο που χρονολογείται πρίν από  2000 χρόνια. Η λωρίδα της γης που
χωρίζει την Πελοπόννησο και την ηπειρωτική Ελλάδα ονομάζεται Ισθμός. Το στενότερο σημείο είναι
μόνο 6 χιλιόμετρα πλάτος.

Τρεις τοίχοι κυκλωμάτων σχημάτιζαν την  άμυνα του λόφου. Η υψηλότερη κορυφή στην τοποθεσία ήταν το σπίτι του Ναού της Αφροδίτης που μετατράπηκε σε εκκλησία και στη συνέχεια έγινε τζαμί. Επί του παρόντος, ο Ακροκόρινθος είναι ένα από τα σημαντικότερα μεσαιωνικά κάστρα στην Ελλάδα.
Θα υπάρξει  χρόνος για ένα παραδοσιακό ελληνικό γεύμα σε ένα κοντινό εστιατόριο (με δικά σας έξοδα). Μετά το μεσημεριανό γεύμα μια προαιρετική στάση είναι στο εργοστάσιο κεραμικής και θα μετα θα οδηγήσουμε προς στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών

EL
EN EL